Over ons

De oprichting

Sinds 1 april is de vernieuwde postcoderoosregeling van kracht, onder de naam Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE-regeling). Door de omzetting van een fiscale korting voor de deelnemers in een ‘gewone’ subsidie, zag David van de Burg, directeur van Zonnefabriek, mogelijkheden om een nieuw concept te lanceren. Hij nam contact op met Rolf Steenwinkel, directeur van Amsterdam Energie. Samen werkten zij het concept Onze Zon Amsterdam uit. Dit is goedgekeurd door het bestuur en de algemene ledenvergadering van Amsterdam Energie. Op 23 augustus 2021 is de nieuwe energiecoöperatie officieel opgericht.

Onze Zon Amsterdam is een energiecoöperatie opgericht door Amsterdam Energie en Zonnefabriek. Na een jarenlange samenwerking in het realiseren van postcoderoos projecten hebben wij hebben onze ervaring en krachten gebundeld om zo de energietransitie in Amsterdam verder te versnellen. Wie zijn wij?

Amsterdam Energie

Amsterdam Energie heeft ruim 1250 leden. Wij wekken zelf groene stroom op en leveren groene en lokale stroom aan onze leden. We hebben inmiddels vijf zonnedaken ontwikkeld. Amsterdam Energie is aangesloten bij om | nieuwe energie, het landelijke collectief van energiecoöperaties. Wij werken volledig transparant en zonder winstoogmerk.

Logo ZF

Zonnefabriek

Zonnefabriek is één van de oudste en meest ervaren aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Al sinds 2009 is Zonnefabriek bezig om Nederland van zonnestroom te voorzien. Bij Zonnefabriek wordt dagelijks hard gewerkt aan ons doel om van elk dak een Zonnefabriek te maken, waarbij de focus ligt op persoonlijke aandacht voor elk project en de kwaliteit van onze producten en dienstverlening. Met meer dan 9000 installaties over heel Nederland en met een gemiddelde klantwaardering van een 9,5 weten wij als geen ander wat er komt kijken bij de installatie van zonnepanelen.

Ons team

David2

David van der Burg

Directeur Zonnefabriek

SONY DSC

Rolf Steenwinkel

Directeur Amsterdam Energie

Daphne-kleiner-

Daphne Meijer

Projectmedewerker Amsterdam Energie

Zakelijk Portret Imme Degreef kopie

Imme Degreef

Projectmedewerker Zonnefabriek